Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Αλέξανδρος Κωστόπουλος - Διευθύνων Σύμβουλος, Foresight και Founder of the international public diplomacy campaign Repo(we)rGreece

juri-akΟ Αλέξανδρος Κωστόπουλος, δραστηριοποιείται στους τομείς της στρατηγικής επικοινωνίας και των διεθνών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων από το 1998 και συγκεκριμένα στην διαμόρφωση και διαχείρηση των πολυδιάστατων σχέσεων που απαιτούνται ανάμεσα στους κορυφαίους επιχειρηματικούς και πολιτικούς διεθνείς κύκλους λήψης αποφάσεων.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Ελλάδα και την Μεγ.Βρετανία και έχοντας ήδη αποκομίσει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο πεδίο των Ελλην-Αμερικανικών υποθέσεων, της τουριστικής ανάπτυξης και της επικοινωνίας, ίδρυσε την  FORESIGHT Strategy & Communications σε συνεργασία με την ομόνημη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κος Κωστόπουλος έχει συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες και σημαντικούς οργανισμούς από το πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό περιβάλλον των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας αλλά και χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας στρατηγικές διαχείρησης φήμης και δημόσιας διπλωματίας, καθώς και προγράμματα public affairs και civil society engagement.

Από το 2008 είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας του διεθνή οργανισμού με έδρα την Γενεύη American Citizens Abroad, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από το 2010.

Συνιδρυτής του Ινστιτούτου Περιφερειακού Διαλόγου και Στρατηγικής, έχει γράψει πολλά κείμενα πολιτικής κριτικής ενώ έχει γράψει τα βιβλία "Γέφυρες Συνεργασίας – Το Σχέδιο Μάρσαλ και η Ελλάδα" το 2008 και "Γέφυρες Ελευθερίας – ο Αμερικανικός Φιλελληνισμός το 18ο και 19ο αιώνα" το 2009.   

Το Δεκέμβριο του 2011 ξεκίνησε την διεθνή grassroots εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας Repo(we)rGreece  με στόχο να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά στερεότυπα που επικρατούν για την Ελλάδα και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της στη διεθνή κοινότητα, με άξονα όχι τις αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των πολλών.

FORESIGHT logo

Meeting your challenges by using the resources and experience around us and the talent within us.
Η FORESIGHT δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1999 στο χώρο της στρατηγικής επικοινωνίας και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη και διαχείριση των ειδικών σχέσεων που απαιτούνται στην εποχή μας, στα υψηλότερα επίπεδα λήψης και διαμόρφωσης αποφάσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Σε μία εποχή όπου η στρατηγική επικοινωνία αποτελεί καταλυτικό όπλο μεγάλων οργανισμών, επιχειρήσεων αλλά και κυβερνήσεων, η FORESIGHT παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των διεθνών αγορών, προβλέπει τις σύγχρονες τάσεις και προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες σε τομείς όπως η ανάπτυξη και η διαχείριση φήμης, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, η διαχείριση κρίσεων αλλά και η διαχείριση των λεπτών ισορροπιών ανάμεσα στο πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Επιπλέον η FORESIGHT  έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση στις Αμερικανικές υποθέσεις και σχέσεις, καθώς και στα θέματα διεθνούς πολιτικής επικοινωνίας, που της επιτρέπουν να συλλέγει και να αναλύει πληροφορίες που την κατάλληλη στιγμή μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά για την ευρύτερη στρατηγική δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών σύμφωνα με τις διεθνοποιημένες προκλήσεις της εποχής μας και την ανάγκη για εξωστρεφές και δυναμικό προφίλ.

Στην σύγχρονη Ελλάδα, όπου γίνονται τιτάνιες προσπάθειες επαναπροσδιορισμού της γεο-οικονομικής θέσης της χώρας απέναντι στις νέες διεθνείς τάσεις, οι πολύπλευρες εμπειρίες και οι δημιουργικές προτάσεις της FORESIGHT καθώς και η προσήλωση μας στην απόλυτη ποιότητα μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη σύγχρονων και ισχυρά επικοινωνιακών δράσεων σε επίπεδο διαχείρισης εικόνας, κύρους, πολιτικής επικοινωνίας αλλά και κρίσεων.

Βραβεία διαγωνισμού

winner right logo

1o Βραβείο

Ο πρώτος νικητής θα λάβει 5.000€ από το IST ως αρχικό κεφάλαιο επιχείρησης που θα βασίζεται στην ιδέα του, πολλά δώρα από το CU, πλήρη εξοπλισμό μίας θέσης εργασίας από το Πλαίσιο και άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ!

2o Βραβείο

Πλήρης υποτροφία για προπτυχιακά προγράμματα στο IST, πολλά δώρα από το CU και άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ!

3o Βραβείο

Πλήρης υποτροφία για μεταπτυχιακά προγράμματα στο IST και πολλά δώρα από το CU!

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές