Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Αλίς Κοροβέση - Διευθύνουσα Σύμβουλος, Plus Energy LAB και Ιδρυτικό μέλος - Γεν. Γραμματέας Δ.Ε., INZEB.ORG - Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης

Η Alice Κοροβέση, με σπουδές Marketing, ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα από την οικογενειακή επιχείρηση, τον τουριστικό τομέα και την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων.

Από το 2000,  ιδρύοντας την Hellenic Property εισέρχεται στο χώρο του real estate και real estate development με κύριο αντικείμενο την προώθηση εκτάσεων γης (Ελλάδα,  Κύπρο, Βουλγαρία) για οικιστική και τουριστική ανάπτυξη σε πελατολόγιο του εξωτερικού. Διαβλέποντας τις νέες τάσεις στο κατασκευαστικό τομέα, το 2010 συμμετέχει ενεργά στη μελέτη και κατασκευή του πρώτου Παθητικού Κτηρίου στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί και το πρώτο στη Ν. Ευρώπη.

Το 2012 ιδρύει την PlusEnergyLAB, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κτηρίων με μειωμένο ή και μηδενικό κόστος κατανάλωσης ενέργειας, με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα και θετική συμβολή στο περιβάλλον αλλά και στην αξιολόγηση και πιστοποίηση κτηρίων με βάση διεθνή πρωτοκόλλα. Η Αlice Κοροβέση είναι ιδρυτικό μέλος και δημιουργός της ιδέας Enable Project, του πρώτου οικιστικού συγκροτήματος στην Ν. Ευρώπη, το οποίο διέπεται από τις βασικές αρχές εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια -σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα κατασκευής- την παραγωγή ενέργειας, την αειφόρο διαβίωση των κατοίκων, το σεβασμό στους φυσικούς πόρους και το οποίο είναι απόλυτα αυτόνομο και ανεξάρτητο. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης – ΙΝΖΕΒ.ORG ο οποίος αποτελεί έναν φορέα συγκέντρωσης, διαχείρισης, τεκμηρίωσης, και διάδοσης γνώσης και τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα. Στόχος του INZEB είναι να λειτουργήσει ως μία πλατφόρμα αμφίδρομης επικοινωνίας και έντονης αλληλεπιδραστικής διάχυσης γνώσης συμβάλλοντας στην έρευνα, προσαρμογή, υιοθέτηση και ευρεία διάδοση κατασκευαστικών προτύπων που ως στόχο έχουν τη μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας και των εκλυόμενων ρύπων του θερμοκηπίου. Το ΙΝΖΕΒ επιλέχθηκε ως το Εθνικό Σημείο Στήριξης της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας RenovateEurope.

Η Alice Κοροβέση αρθρογραφεί  συστηματικά σε κλαδικά και μη περιοδικά τονίζοντας  τις δυνατότητες ανάπτυξης του Real Estate στην Ελλάδα, την ανάγκη εφαρμογής των νέων προτύπων κατασκευής και προωθώντας τα οφέλη που προκύπτουν από  την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Το 2010 ήταν ομιλήτρια στο TEDx Academy με θέμα “Κτήρια 2012: Η υφιστάμενη κατάσταση των κτηρίων στην Ευρώπη, οι νέες τάσεις και πρότυπα και η σημειολογία του πράσινων και αειφόρων κτηρίων”.  Η Alice Κοροβέση είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας Startegy, μιας εθελοντικής πρωτοβουλίας που  βοηθά  στην απελευθέρωση ιδεών και στην εξεύρεση δημιουργικών λύσεων, ώστε οι συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν ευκαιρίες και προοπτικές για να σχεδιάσουν το επιχειρηματικό τους μέλλον.

Η εταιρεία Plus Energy LABείναι από τις πρώτες εταιρείες ESCO (Energy Saving Company) στην Ελλάδα και στην Κύπρο καιειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή κτηρίων Χαμηλής Ενεργειακής Κατανάλωσης, Παθητικών Κτηρίων (Passive House) αλλά και Κτηρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (Zero Energy Homes - ZEH). Η Plus Energy LAB εξειδικεύεται στην αναβάθμιση υφιστάμενων ενεργοβόρων κτηρίων σε κτήρια Χαμηλής ή Μηδενικής Κατανάλωσης,  σύμφωνα με τα νέα πρότυπα κατασκευής όπως αυτά  ορίζονται από τις πρόσφατες οδηγίες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς κτηρίων με μειωμένο ή και μηδενικό κόστος κατανάλωσης ενέργειας, με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα  και θετική συμβολή στο περιβάλλον κατά την διάρκεια της κατασκευής και της χρήσης τους.

Η Plus Energy LAB, είναι βασικός συνεργάτης του ENABLE Project, του πρώτου οικιστικού συγκροτήματος στην Ν. Ευρώπη, ο οποίος θα διέπεται από τις βασικές αρχές εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια -σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα κατασκευής - την παραγωγή ενέργειας, την αειφόρο διαβίωση των κατοίκων, το σεβασμό στους φυσικούς πόρους και θα είναι απόλυτα αυτόνομο και ανεξάρτητο.

Βραβεία διαγωνισμού

winner right logo

1o Βραβείο

Ο πρώτος νικητής θα λάβει 5.000€ από το IST ως αρχικό κεφάλαιο επιχείρησης που θα βασίζεται στην ιδέα του, πολλά δώρα από το CU, πλήρη εξοπλισμό μίας θέσης εργασίας από το Πλαίσιο και άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ!

2o Βραβείο

Πλήρης υποτροφία για προπτυχιακά προγράμματα στο IST, πολλά δώρα από το CU και άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ!

3o Βραβείο

Πλήρης υποτροφία για μεταπτυχιακά προγράμματα στο IST και πολλά δώρα από το CU!

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές