Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 163

m-Health Kit

Δημοσιεύθηκε από: Ζακίνος Ταραμπουλούς

Το m-HealthKit είναι μία καινοτόμος ιδέα που αφορά τον τομέα της Ηλεκτρονικής Υγείας. Συμβάλλει στην, όσο το δυνατό, καλύτερη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών με σημαντικές αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους χρήστες με απώτερο σκοπό την ευκολότερη παρακολούθηση και βελτίωση της υγείας τους.
Η ιδέα m-Health Kit συνίσταται σε δύο σκέλη:
- Το πρώτο είναι το m-Health App (επισυνάπτεται πρότυπο σχέδιο στην σελ. 4), μία χρήσιμη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς, η οποία προσομοιώνει τον Ηλεκτρονικό Ιατρικό Φάκελο. Αυτή περιλαμβάνει επίπεδα καταχώρησης ιατρικών δεδομένων, παραδείγματος χάρη εξετάσεων ή φαρμάκων που λαμβάνει ο χρήστης, διαγράμματα, για την απεικόνιση των εξετάσεων και την καλύτερη παρακολούθηση τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δυνατότητα εύρεσης κάποιου φαρμάκου και των παρενεργειών που μπορεί να προκαλέσει, εύκολη ανάγνωση των καθημερινών ιατρικών νέων και δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και αποστολής των προσωπικών αυτών δεδομένων στον γιατρό. Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει τις παρακάτω καρτέλες:
1) Αρχική: είναι η αρχική καρτέλα που εμφανίζεται όταν ο χρήστης εισέρχεται στην εφαρμογή.
2) Προσωπική/Ιατρική Ταυτότητα: ζητείται από τον χρήστη να καταχωρήσει όλα τα προσωπικά του στοιχεία (Πρόσφατη Φωτογραφία, Ονοματεπώνυμο, Ημ. Γέννησης, Φύλο, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητος, Διεύθυνση κατοικίας, Όνομα Πατρός, Όνομα Μητρός, δημόσιο ή/και ιδιωτικό Ασφαλιστικό Φορέα, Όνοματεπώνυμο/Τηλέφωνο προσωπικού ιατρού, Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης) και να δηλώσει χρόνιες παθήσεις από τις οποίες πάσχει ή/και τυχόν αλλεργίες.
3) Ιστορικό: εδώ καταχωρείται όλο το ιατρικό ιστορικό του χρήστη: παιδικές ασθένειες, εμβόλια, επεμβάσεις/εγχειρήσεις και διαγνώσεις από ιατρικές επισκέψεις.
4) Αιματολογικές Εξετάσεις: εδώ καταχωρούνται όλες οι αιματολογικές εξετάσεις (χειροκίνητα/μέσω σάρωσης ή φωτογραφίας) και μπορούν να απεικονίζονται γραφικά, όπως και οι μετρήσεις από το «m-Health Bracelet».
5) Λοιπές εξετάσεις: εδώ καταχωρούνται όλες οι ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές, κ.ο.κ., μαζί με τις αντίστοιχες διαγνώσεις τους.
6) Φάρμακα/Φαρμακευτικές Αγωγές: εδώ καταχωρούνται φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθεί ο χρήστης, προβάλλονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία και παρέχεται η δυνατότητα έρευνας παρενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν τα φάρμακα, από έγκυρη βάση δεδομένων (Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων Αναφορών Πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων - http://www.adrreports.eu/EL/search.html).
7) Έρευνες και Ιατρικά Νέα: αναμεταδίδονται αυτόματα από έγκυρες ιστοσελίδες, με σύστημα RSS ειδήσεις που αφορούν τον τομέα της υγείας.
1
8) Διαχειριστής «m-Health Bracelet»: ειδική καρτέλα υπεύθυνη για την ρύθμιση όλων των παραμέτρων και των λειτουργιών του βραχιολιού m-Health Bracelet.
9) Αποστολή Εξετάσεων: εδώ ρυθμίζεται η δυνατότητα της αποστολής όλων των εξετάσεων σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή σε κάποιο γιατρό μέσω της διεύθυνσης e- mail.
Επιπρόσθετα μετά από συνεργασία με διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ο χρήστης θα μπορεί να περνά τις ιατρικές αιματολογικές ή βιοχημικές του εξετάσεις αυτόματα απλά φωτογραφίζοντάς τες. Το λογισμικό θα αναγνωρίζει τις τιμές για κάθε εξέταση και θα τις περνά στα ανάλογα πεδία στην εφαρμογή.
- Το δεύτερο είναι το m-Health Bracelet (επισυνάπτεται πρότυπο σχέδιο στη σελ. 5), ένα βραχιολάκι χειρός, το οποίο έχει ενσωματωμένα πέντε μικροτσίπ, για πέντε μετρητές αντίστοιχα. Αυτοί περιλαμβάνουν τους μετρητές: σφυγμού, πίεσης, σακχάρου/γλυκόζης (για διαβητικούς), χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Διαθέτει, επίσης, μία λεπτή βελόνα ανώδυνου τσιμπήματος (η οποία κατά την διάρκεια που δεν χρησιμοποιείται, για να αποφευχθούν τα οποιαδήποτε ατυχήματα, θα βρίσκεται εσωτερικά του βραχιολιού, η οποία συγχρόνως μπορεί να συλλέγει την απαιτούμενη ποσότητα αίματος κάθε φορά και την μεταφέρει στο ανάλογο μικροτσιπ για ανάλυση, μοτέρ δόνησης για να ειδοποιεί τον χρήστη όταν κάποια τιμή είναι εκτός ορίων και ένα κουμπί για να επιταχύνεται η λειτουργία έκτακτης ανάγκης.
Για την αποθήκευση των τιμών και την τήρηση ιστορικού τιμών συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο και αναγνωρίζεται από την εφαρμογή «m-Health App». Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές των μετρήσεων από το βραχιόλι θα προβάλλονται και στην υποκαρτέλα «m-Health Bracelet Manager > Αποτελέσματα» και θα ενσωματώνονται στις αιματολογικές εξετάσεις.
Μέσω της υποκαρτέλας της εφαρμογής «m-Health Bracelet Manager» ο χρήστης ανάλογα με τις παθήσεις του και τις συστάσεις του ιατρού του, μπορεί να προγραμματίσει:
1) Τις αυτόματες ειδοποιήσεις για διεξαγωγή των μετρήσεων ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
2) Τις ειδικές λειτουργίες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που ακολουθούν:
Ειδικές λειτουργίες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (Π.Ε.Α.):
Πάνω στο βραχιολάκι m-Health Bracelet θα υπάρχει ένα κόκκινο κουμπί για Π.Ε.Α., που θα ρυθμίζεται κατάλληλα από την εφαρμογή «m-Health App» από το κινητό και θα έχει την δυνατότητα με την ενεργοποίησή του για πάνω από ορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. 3 δευτερόλεπτα), θα στέλνεται αυτόματα σύντομο μήνυμα (sms) από το κινητό, σε κάποιο κοντινό πρόσωπο, που ορίζεται εξ’αρχής από τον χρήστη. Το συγκεκριμένο sms θα σηματοδοτεί το κοντινό πρόσωπο για την ύπαρξη κινδύνου, ώστε ο ίδιος να πράξει ανάλογα (π.χ. να καλέσει κάποιο ασθενοφόρο) και θα το τροφοδοτεί με την ακριβή διεύθυνση, στην οποία βρίσκεται ο χρήστης την ώρα που πατιέται το κουμπί, η οποία θα λαμβάνεται από τον δέκτη GPS που διαθέτουν τα κινητά τρίτης γενιάς. Τέλος, θα αποστέλει μέσω e-mail το πλήρες ιατρικό ιστορικό που έχει καταχωρηθεί στην εφαρμογή. Ακόμα, σε περίπτωση που οι παλμοί του χρήστη πέσουν απότομα και παραμείνουν χαμηλοί, σε συνδυασμό με χαμηλό δείκτη γλυκόζης που υποδεικνύουν μία συγκοπή (λιποθυμία), θα ειδοποιείται ο χρήστης με επισήμανση στο κινητό και μία δόνηση του m- Health Bracelet η οποία θα απαιτεί επιβεβαίωση ότι ο χρήστης έχει τις αισθήσεις του. Αν
2
δεν ανταποκριθεί ο χρήστης εντός 10 δευτερολέπτων, η διαδικασία αυτόματης αποστολής σύντομου μηνύματος (sms), που περιγράφεται παραπάνω εκτελείται αυτόματα.
Όλες οι παραπάνω ειδικές λειτουργίες για περιπτώσεις θα ρυθμίζονται από τον χρήστη μέσω της εφαρμογής «m-Health App».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: To m-Health Kit αποτελεί και επιδιώκει τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, καθώς επίσης και τη δημιουργία ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ με προφανη κοινωνικά οφέλη, όπως την ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!

Στοιχεία ομάδας:
Δήμητρα Βέργου και Ζακίνος Ταραμπουλούς

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές