Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 148

Ownfunding

Δημοσιεύθηκε από: Χρήστος Γαστεράτος

Ownfunding: Αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων
***Social Impact Award winner 2014***

Μπορείς να ξεχάσεις οτιδήποτε ήξερες μέχρι σήμερα για τις χρηματοδοτήσεις δημιουργικών ιδεών και νεοφυών επιχειρήσεων.
Γιατί μόλις γνώρισες το ownfunding, μια πλατφόρμα άμεσης χρηματοδότησης από το κοινό στην οποία κάθε ιδέα μπορεί να γίνει επιχείρηση και κάθε επιχείρηση να βρει την χρηματοδότηση που θα την βοηθήσει να αναπτυχθεί.

Η χρηματοδότηση στο ownfunding, γίνεται εύκολα και αποδοτικά ενώ υπάρχει πλήρης νομική κάλυψη. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει επενδυτής μέσω της πλατφόρμας ενώ δεν υπάρχει περιορισμός για το στάδιο ανάπτυξης των επιχειρήσεων εφόσον παρουσιάζουν ένα αυξητικά επεκτάσιμο (scalable) και ρεαλιστικό επιχειρηματικό πλάνο.

Σε πρώτο στάδιο, η ιδέα ή η επιχείρηση αξιολογείται και έπειτα τα μερίδια προσφέρονται στους αγοραστές με ανοικτή πώληση.
Σε δεύτερο στάδιο οι νέοι κάτοχοι των μεριδίων μπορούν να τα μεταπωλήσουν σε υψηλότερη τιμή, αποκομίζοντας κέρδος οι ίδιοι, και προσδίδοντας αξία στις επιχειρήσεις.

Στο ownfunding, οι επενδυτές μοιράζονται τα οφέλη μιας νεοφυούς επιχείρησης, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν, ένα διαρκές εργαλείο χρηματοδότησης από ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Όραμα μας ένας κόσμο που το κοινωνικό κεφάλαιο, η συνολική παραγόμενη από όλους μας αξία, επενδύεται στην ίδια την κοινωνία, σε καινοτόμες ιδέες που κάνουν την ζωή μας καλύτερη.

-----
To ownfunding διακρίθηκε τον Μάιο του 2014 στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό για τις κοινωνικές επιχειρήσεις το Social Impact Award και ταξίδεψε στην Βιέννη στο SIA vision workshop.

Μέσα από διαγωνισμούς όπως το SIA και το Crazy Buisness Ideas προσπαθούμε να ενημερώσουμε το κοινό για τα οφέλη ύπαρξης εναλλακτικών δομών χρηματοδότησης όπως το ownfunding καθώς και να λάβουμε τα απαραίτητα εφόδια που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το ownfunding πράξη.

Επόμενα μας βήματα είναι η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθώς και η έναρξη της εμπορικής προώθησης του Ownfunding.

Συντελεστές: Γαστεράτος Χρήστος, Καγιαννάς Χρήστος, Μυλωνάς Χάρης, Γαστεράτος Σπύρος

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές