Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Δράσεις & Πρωτοβουλίες

 

 

enation logo

Webpage:  www.startupgreece.gov.gr
Description:
Το Startup Greece είναι ένα κίνημα πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με κοινότητες νέων επιχειρηματιών.
«Το ζητούμενο πια, είναι να απελευθερώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας. Μια Ελλάδα, που παίρνει την τύχη της στα χέρια της, με την αλλαγή, τη δημιουργία, την καινοτομία, την έξυπνη προσαρμογή»

 

tedx

Webpage:  www.tedx.com
Description:
TED είναι τα αρχικά των λέξεων: Technology, Entertainment, Design. Πρόκειται για ένα ετήσιο συνέδριο που περιγράφει τους στόχους του ως «Ιδέες που αξίζει να διαδίδονται». 
Οι διαλέξεις –που ονομάζονται και TEDtalks- καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας όπως: επιστήμες, τέχνη και design, πολιτική, παιδεία, πολιτισμός, επιχειρήσεις, τεχνολογία, οικολογία, ψυχαγωγία κ.α.  Το ετήσιο αυτό συνέδριο συγκεντρώνει τους πλέον διαπρεπείς και γοητευτικούς διανοούμενους και στοχαστές αλλά και εφευρέτες και επιστήμονες του καιρού μας που καλούνται να αποδώσουν την ομιλία τους μέσα σε 18-20 λεπτά.

 

opencoffee-logo

Webpage: www.OpenCoffee.gr
Description:
Το OpenCoffee.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά start-ups. Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσίαση υφιστάμενων και, κυρίως, νέων ελληνικών προσπαθειών στο διαδίκτυο, όπως επίσης και η αναφορά σε θέματα που αφορούν το επιχειρείν και τις νέες τεχνολογίες υπό την οπτική του starting-up, συνιστούν τον πυρήνα των άρθρων του OpenCoffee. Το blog, όντας η διαδικτυακή εκδοχή των -πρωτίστως ανοικτών- συναντήσεων του Open Coffee Club, παρέχει επίσης πληροφόρηση σχετικά με τις συναντήσεις αυτές.

 

intelligence2

Webpage:  www.intelligencesquared.com
Description:
Η Intelligence Squared Greece είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος έχει ως κύρια δραστηριότητά την διοργάνωση debates του τύπου της Οξφόρδης (Oxford Union). Προσκαλώντας καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους, επιστήμονες, ιστορικούς και φιλόσοφους, πολιτικούς, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες μπροστά σε ένα ενεργά συμμετέχον κοινό, στόχος του Οργανισμού είναι η παραγωγή γνώσης και συζήτησης πάνω σε θέματα ενδιαφέροντος μέσω της ευγενούς άμιλλας.

 

 

repower greece

Webpage: www.repowergreece.com
Description:
To Repo(we)rGreece ξεκίνησε με μία πολύ απλή σκέψη: αν δεν αλλάξουμε νοοτροπίες και αν δεν ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε με τρόπο δημιουργικό και ανατρεπτικό, τίποτα δεν θα αλλάξει στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως οικονομικής κρίσεως και τρεχουσών δυσχερειών. 
Μέσα από το σκεπτικό αυτό δημιουργήθηκε το Repo(we)rGreece,  μία συλλογική grass root εκστρατεία με στόχο τον επαναπροσδιορισμό και την ισχυροποίηση της εικόνας και του ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά και σε εμάς τους ίδιους.
Αναζητά και προβάλλει σύγχρονες και εποικοδομητικές αντιλήψεις που αντανακλώνται σε ιστορίες και θέσεις που ξεχωρίζουν και εμπνέουν, από τομείς αιχμής που επηρεάζουν την πορεία της χώρας, όπως μεταξύ άλλων ο Τουρισμός, η Αγροτική Οικονομία, η Ενέργεια, το Κοινωνικό Επιχειρείν, η Παιδεία και ο Πολιτισμός.
Μέσα από ένα σύνθετο πρόγραμμα διεθνούς δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων, αυτές οι ιστορίες γίνονται το πρόσωπο της Ελλάδας που προχωράει, εξελίσσεται, διορθώνεται, βρίσκει λύσεις, δημιουργεί προοπτικές και ορίζει εκ νέου το στίγμα της.
Explore: repowergreece.com | Follow@repowergreece | Like: facebook.com/repowergreece

 

Webpage: http://theopenfund.com
Description:

Το Jeremie Openfund II  υποστηρίζει τις επιλεχθείσες προτάσεις με αρχική χρηματοδότηση (ενδεικτικά από 50.000 έως 100.000 ευρώ) και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας και την ανάπτυξή της στη διεθνή αγορά.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες καλούνται να αποστείλουν καινοτόμες ιδέες για προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής που στοχεύουν στις διεθνείς αγορές και οι οποίοι με τις ομάδες τους διαμένουν ή σκοπεύουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

 

PJTechCatalyst

Webpage: http://www.pjtechcatalyst.com/
Description:

PJ tech catalyst fund is a venture capital fund that invests in seed stage start-up companies in Greece and supports the development of entrepreneurship in Greece. 

Βραβεία διαγωνισμού

winner right logo

1o Βραβείο

Ο πρώτος νικητής θα λάβει 5.000€ από το IST ως αρχικό κεφάλαιο επιχείρησης που θα βασίζεται στην ιδέα του, πολλά δώρα από το CU, πλήρη εξοπλισμό μίας θέσης εργασίας από το Πλαίσιο και άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ!

2o Βραβείο

Πλήρης υποτροφία για προπτυχιακά προγράμματα στο IST, πολλά δώρα από το CU και άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ!

3o Βραβείο

Πλήρης υποτροφία για μεταπτυχιακά προγράμματα στο IST και πολλά δώρα από το CU!

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές