Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία

Η επιχειρηματικότητα είναι πυρήνας προόδου και ευημερίας για την οικονομία και την κοινωνία και για να βρει εύφορο έδαφος και να ευδοκιμήσει, χρειάζεται στήριξη και ενθάρρυνση. Αλλά, πάνω απ’ όλα, χρειάζεται νέες γνώσεις, νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, νέους ανθρώπους και ένα περιβάλλον που να στηρίζει και να προωθεί την καινοτομία. Αδιαμφισβήτητα, η εκπαίδευση ως πηγή καινοτομίας, ως πηγή γνώσης, αλλά και ως δεξαμενή άντλησης ιδεών, αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη μιας χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,  οφείλει λοιπόν να πρωτοστατήσει, διοργανώνοντας δράσεις που να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εύφορου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Το IST College έχει ως κύριο μέλημα την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος που στηρίζει, ενθαρρύνει και καλλιεργεί την σύγχρονη επιχειρηματικότητα, προάγει και παράγει νέες, καινοτόμες ιδέες που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, αλλά και στην προώθηση της καινοτομίας, διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος και αύξηση της απασχολησιμότητας. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων σπουδώνάμεσα συμβατών με την αγορά εργασίας, μέσω συνεχούς εμπλουτισμού των μαθημάτων σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, αλλά και μέσω μίας πληθώρας δραστηριοτήτων όπως τηνοργάνωση σειράς ενεργειών για τους φοιτητές (διαλέξεις, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαγωνισμούς, κλπ.).

Γιατί η εκπαίδευση αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη μιας χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, οφείλει λοιπόν να πρωτοστατήσει, διοργανώνοντας πρωτοβουλίες που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι, το IST College διοργανώνει μία σειρά δραστηριοτήτων για τους φοιτητές σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς με στόχο την επαφή των φοιτητών του IST College με το εργασιακό περιβάλλον και τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι ενέργειες που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί είναι οι εξής:

- Σε τακτά χρονικά διαστήματα του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνεται στο IST Collegeη σειρά διαλέξεων και παρουσιάσεων “Business Voice” που αφορά σε ομιλίες που δίνουν καλεσμένοι – υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων με σκοπό να κατατοπίσουν τους φοιτητές του IST College σε θέματα τα οποία αφορούν στις εταιρείες στις οποίες απασχολούνται και εκπροσωπούν.

- Η διοργάνωση “IST on Site” που αφορά σε σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων των φοιτητών του IST College σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, στο πλαίσιο των οποίων οι φοιτητές ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και έρχονται σε επαφή με στελέχη της, αποκομίζοντας γνώση και αντίληψη για το εργασιακό περιβάλλον.

- Το IST College έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επαφών με μεγάλες επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, προκειμένου να συμβάλει επιτυχώς στην ενίσχυση των ευκαιριών σταδιοδρομίας των φοιτητών του. Έτσι, διοργανώνει εδώ και 15 χρόνια τις Ημέρες Καριέρας, με σκοπό την επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, και την εξοικείωση των φοιτητών με τις απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.

 Επιπρόσθετα, ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας “Crazy Business Ideas” αποτελεί μία πρωτοβουλία του IST College που ξεκίνησε το 2011, έχοντας ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τολμήσουν να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη.

Έπειτα από τη μεγάλη απήχηση που είχε στους νέους ο διαγωνισμός το 2011, το IST College, προχώρησε στην επιτυχή διοργάνωση του διαγωνισμού και το 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός, διεξήχθη το 2012, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α). 

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία και την μεγάλη ανταπόκριση των νέων και τις δύο χρονιές διεξαγωγής του διαγωνισμού Crazy Business Ideas, καθώς και το γεγονός ότι το IST College προωθεί με συνέπεια την καλλιέργεια της επιχειρηματικότητας στους νέους, το IST College διοργανώνει και το 2013 το Crazy Business Ideas θεσμοθετώντας πλέον το διαγωνισμό.

Στο IST College ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά, προσφέρουμε κίνητρα, παρέχουμε στήριξη. Γι΄ αυτό και είμαστε υπερήφανοι που η ομάδα που κέρδισε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Crazy Business Ideas το 2011, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Silicon Valley συζητώντας με επενδυτές. Η ότι η περυσινή νικήτρια του διαγωνισμού έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για σύσταση της επιχείρησής της. Είμαστε υπερήφανοι γιατί βάλαμε και εμείς το δικό μας μικρό λιθαράκι σε μία προσπάθεια να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Βραβεία διαγωνισμού

winner right logo

1o Βραβείο

Ο πρώτος νικητής θα λάβει 5.000€ από το IST ως αρχικό κεφάλαιο επιχείρησης που θα βασίζεται στην ιδέα του, πολλά δώρα από το CU, πλήρη εξοπλισμό μίας θέσης εργασίας από το Πλαίσιο και άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ!

2o Βραβείο

Πλήρης υποτροφία για προπτυχιακά προγράμματα στο IST, πολλά δώρα από το CU και άμεση εισαγωγή στο πρόγραμμα EkinisiLAB του ΣΕΒ!

3o Βραβείο

Πλήρης υποτροφία για μεταπτυχιακά προγράμματα στο IST και πολλά δώρα από το CU!

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές